Laat deze foto jou ook het water in de mond lopen? Dit filodeegtaartje met ricotta, cherrytomaatjes en basilicumdressing is net zo lekker als ze eruit zien. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te bereiden: een knapperige korst gevuld met zoute ricotta, sappige cherry tomaatjes en met een heerlijke knoflook-basilicumdressing.
NODIG (voor 4 taartjes):
- 8 vellen filodeeg
- 40 gram boter
- 275 gram cherrytomaatjes
- 100 gram ricotta
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- handvol basilicumblaadjes + paar losse voor de garnering
- zout en versgemalen peper
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
- Snijd een handjevol basilicum blaadjes fijn en meng met de olie en een uitgeperst teentje knoflook.
- Vet een bakplaat in. Leg een vel filodeeg op een plank en bestrijk het met gesmolten boter, leg er een tweede vel op en bestrijk dit ook met boter.
- Verdeel een kwart van de tomaatjes in het midden. Zet dotjes ricotta op en rondom de tomaatjes.
- Plooi het deeg rondom de vulling en druk de randen op elkaar zodat het een open vlaaitje is met een stevige rand.
- Sprenkel de dressing over de tomaat en ricotta. Bestrooi met zout en peper.
- Maak zo nog drie taartjes met de resterende filo en vulling bak ze in 15 minuten knapperig en goudbruin.
- Serveer ze direct, bestrooid met verse basilicum
Liefs,
Robin en Naomi
Geef een reactie