Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Bij de borrel / Bruschetta’s met tomaat en knoflook

Bruschetta’s met tomaat en knoflook

27 december 2021 by Robin en Naomi 4 Reacties

Bruschetta's met tomaat en knoflookItalië, ons favoriete vakantieland. We zijn er dol op en genieten dan ook regelmatig van onze eigengemaakte Italiaanse creaties in de keuken. Pasta, pizza, gelato, hier kun je ons echt wakker voor maken. We kwamen erachter dat we nog nooit de typisch Italiaanse bruschetta’s met tomaat en knoflook hadden gemaakt. Dat kan natuurlijk echt niet. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Wat tomaat, basilicum knoflook én een goede olijfolie. Wij zijn gek op de extra vierge olijfolie van het merk Liquido D’oro. Deze biologische olijfolie komt van olijfgaarden uit Italië en zijn gemaakt door boeren die met kennis, plezier en respect voor moeder natuur hun producten maken. Alle boeren geven hun bomen de ruimte. Meer dan dat je normaal gesproken op een olijfgaard ziet. De oliën worden gebruikt door een aantal toprestaurants en chefs over de hele wereld. Wij zijn echt fan, want deze olijfolie is uniek!

NODIG: (voor 10 bruschetta’s)

  • 5 grote tomaten
  • 1 ciabatta brood
  • verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • zwarte peper en zeezout
  • scheutje extra vierge olijfolie (bijv. die van Liquido D’oro)

 

HOE:

  • Vul een kom met kokend heet water. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten.
  • Leg de tomaten voor een minuutje in het water en spoel ze af met koud water. Het velletje kun je nu makkelijk verwijderen.
  • Snijd de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein scheutje olijfolie toe en een uitgeperst teentje knoflook.
  • Hak de basilicumblaadjes fijn en schep nog 2 grote tenen knoflook (laat ze heel) door de tomaten.
  • Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper en zout. Dek de kom af en laat het een paar uurtjes marineren in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
  • Bak de ciabatta af in de oven volgens de verpakking.
  • Snijd het brood in plakken en grill de plakken in een koekenpan of grillijzer
  • Bestrijk het brood aan beide kanten met een beetje extra viergin olijfolie. Hou je van een lekkere knoflook smaak dan kun je het brood na het roosteren nog even inwrijven met een teentje knoflook.
  • Verwijder de tenen knoflook uit het bakje tomaten en verdeel het tomatenmengsel over het brood.
  • Garneer met een blaadje basilicum!
Liefs,
Naomi

Comments

comments

Categorie: Bij de borrel, Kerst & Oud en Nieuw Tags: borrelhapje, Bruschetta's, italiaans borrelhapje, knoflook, tomaat, voorgerecht

« Spinazie-feta bladerdeeghapjes
11x de leukste vegan hotspots van Amsterdam »

Reacties

  1. Corrina Wassenaar zegt

    4 maart 2024 om 08:17

    Dat ziet er lekker uit en niet moeilijk te maken
    Ik dacht altijd dat het iets ingewikkelds was

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      7 maart 2024 om 10:10

      De Italianen staan bekend om de simpele, maar zeeeeer lekkere gerechten 😍

      Beantwoorden
  2. Tessa zegt

    4 maart 2024 om 19:12

    Het water loopt in mijn wond bij het zien van deze lekkere hapjes. En zo te zien zijn ze ook gemakkelijk te maken!

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      7 maart 2024 om 10:10

      Simplicity is the key en het staat ook meteen zo vrolijk 😍

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress