Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Bij de borrel / Arancini

Arancini

19 oktober 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Arancini, risottoballetjes met mozzarella, zijn een typisch Siciliaans hapje. De naam arancini is afgeleid van arancia, het Italiaanse woord voor sinaasappel vanwege de kleur en vorm. De ronde gefrituurde rijstballen worden vaak gevuld met mozzarella of ragout. De grootte van de aranchini verschilt van de grootte van een gehaktbal tot de grootte van een walnoot. Deze arancini zijn ontzettend leuk om bij de borrel te serveren. Het is weer eens iets anders dan een bitterbal!

NODIG (voor 12-15 balletjes):

  • 200 g koude (reeds bereide) risottorijst
  • 1 bolletje (buffel) mozzarella
  • 2 eieren, alleen het eiwit
  • Enkele eetlepels bloem
  • Paneermeel

HOE:

  • Snijd de mozzarella in piepkleine blokjes. Maak je handen vochtig onder de koude kraan en pak een klein beetje risotto in je hand. Draai er met je handen een rond balletje van ter grootte van een flinke walnoot en druk er een klein stukje mozzarella in.
  • Draai nog even verder zodat de mozzarella goed bedekt is met risotto. Leg het balletje op een bord en ga zo verder totdat alle risotto op is. Maak regelmatig je handen even vochtig met koud water om te voorkomen dat de rijst blijft plakken.
  • Splits de eieren. Pak 2 bakjes en breek de eischaal doormidden. Laat het eiwit voorzichtig in een van de bakjes lopen. Houd de twee eierhelften boven het bakje en giet voorzichtig de dooier (eigeel) van de ene eischaal naar de andere eischaal net zo lang tot je alleen de dooier overhoud. Gooi de dooier in het lege bakje. Herhaal dit net zo lang tot alle eieren gesplitst zijn.
  • Klop het eiwit lichtjes op. Zet drie diepe borden of kommen klaar met bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en daarna door het paneermeel.
    Frituur de arancini in plantaardige olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld) op 180 graden ongeveer 6-8 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Liefs,

Robin

Comments

comments

Filed Under: Bij de borrel, Bijgerechten, Kerst & Oud en Nieuw Tagged With: arancini, borrelhapje, risotto, risottoballetjes, Siciliaans borrelhapje

« Spinazie-feta bladerdeeghapjes
Bruschetta’s met tomaat en knoflook »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress