Op bieten ben ik echt gek. Vroeger at ik thuis altijd al de pan leeg. Met bieten kun je alle kanten op. Wij maakten deze bietensoep met kokos en maakten het op smaak met komijnpoeder.
Rode bieten
Rode bieten zijn een goede bron van vitamine A en C, onmisbaar voor een sterk immuunsysteem en rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels. Daarnaast bevatten ze veel ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Tenslotte bevatten rode bieten ‘betacyanine’, een plantaardig pigment dat volgens sommige onderzoeken cellen beschermt tegen kankerverwekkende stoffen. Er wordt ook onderzocht in hoeverre het tumoren kan bestrijden. Kortom, een groente die wat mij betreft best wat vaker op het menu mag staan.
Het idee voor dit recept voor bietensoep met kokos komt uit het boek Easy Peasy. Een kookboek met een gezonde basis voor het hele gezin.
NODIG (voor 4-6 kommen):
- 500 gram voorgekookte bieten
- 500 mililiter water
- 1 ui
- 1 kruiden- of groentebouillonblokje
- 200 milliliter kokosmelk
- citroensap
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout / Peper / Olijfolie
HOE:
- Snipper een ui en fruit deze samen met de komijnpoeder zacht in een soeppan.
- Voeg het water toe en breng met het bouillonblokje aan de kook. Snijd ondertussen de bieten in kleine blokjes.
- Voeg de bietjes en de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Verwarm ongeveer 5-10 minuutjes mee.
- Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
- Maak de bietensoep met kokos op smaak met peper, zout, olijfolie en wat citroensap.
Eet smakelijk!
Liefs, Robin
Geef een reactie