Dit bananenbrood met sinaasappel & vanille is smeuïg en compact. Een keertje mét boter, omdat dat ook wel eens lekker is, maar daardoor bevat het ook net iets meer calorieën. We kozen dit keer voor een echt herfstig bananenbrood met citrusvruchten, vanille en kaneel. Lekker als ontbijt, met een kopje thee of als tussendoortje naar school of werk! Gek op bananenbrood? Al eerder bakten wij dit basis bananenbrood met rozijnen en dit appeltaart bananenbrood.
NODIG:
- 120 gram boter
- 240 gram speltmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 3 bananen
- 60 milliliter versgeperste sinaasappelsap
- 50 gram rozijnen
- 1 vanillestokje
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pers de sinaasappel uit en laat de rozijnen hierin wellen.
- Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.
- Meng de speltmeel, de bakpoeder, het kaneel en een snuf zout in een grote kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het merg toe aan de kom.
- Klop de eieren los met 60 milliliter sinaasappelsap in een andere kom. Schenk de gesmolten boter bij het eimengsel en mix door elkaar heen. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles snel door elkaar.
- Prak de bananen in een aparte kom en mix deze bij het beslag.
- Spatel tenslotte de uitgelekte rozijnen door het beslag.
- Schap het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik van 25 cm en bak het in 50 tot 60 minuten gaar.
- Prik met een satéprikker in de bovenkant. Als deze er droog uitkomt, is het bananenbrood gaar.
- Laat het brood in de vorm afkoelen en vervolgens op een rooster.
- Snijd in 12 plakken.
Liefs, Robin
Het hele bananenbrood bevat 2405 Kcal. Wij gaan er vanuit dat je 12 plakken uit het bananenbrood haalt. Één plak bananenbrood bevat dus 200 Kcal.
Voedingswaarde per cake
41 gram eiwit
293 gram koolhydraten
113 gram vet
23 gram vezels
Geef een reactie