
Dit recept voor bananenbrood met vijg en kardemom is een van mijn lievelingsrecepten voor bananenbrood. Ik heb eindelijk het perfecte recept voor een verrukkelijk bananenbrood. Het lukt mij dan ook niet om maar 1 stukje ervan te eten. Je kunt natuurlijk de toppings aanpassen naar je eigen wensen. Bijvoorbeeld met cacao en blauwe bessen of rozijntjes en appel met koekkruiden.
NODIG:
- 4 hele rijpe bananen (zo bruin mogelijk)
- 12 eetlepels water + 4 eetlepels lijnzaad voor je ‘eieren’
- 1/4 cup gesmolten kokosolie
- 2,5 cup havermout
- 1 cup gedroogde vijgen
- 1/4 cup havermout of havervlokken
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 1/2 theelepel kardemom
- Snuf zeezout
HOE:
- Wel de gedroogde vijgen in water. Mix de lijnzaad met het water en zet ongeveer 15 minuten apart tot het een ei-achtige substantie wordt.
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Doe de havermout in de blender en blend tot het havermeel wordt. Schenk in een schone kom en mix met het bakpoeder, het kaneel, een snuf zout en het kardemompoeder.
- Doe de lijnzaad-eieren in de blender en mix tot er een fluffy substantie ontstaat. Voeg dan ook de bananen en de gesmolten kokosolie toe en mix goed door elkaar.
- Spatel vervolgens het havermeel en specerijen en de havervlokken door het beslag. Snijd de vijgen in stukjes en spatel ook door het beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet in met de kokosolie. Verdeel het bananenbroodbeslag over de bakvorm en bak in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
- Laat het bananenbrood met vijg, als je dat kunt, helemaal afkoelen voor je het aansnijdt!
Als je de enige bent die van dit het bananenbrood met vijg en kardemom gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.
Gek op bananenbrood? Wij bakten er eerder een Bananenbrood met Tony’s Chocolonely, een Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen en een Bananenbrood met sinaasappel & vanille.
Liefs, Robin
Geef een reactie