Ik besloot om een bananenbrood met Tony’s Chocolonely erin te verwerken. Misschien niet zo healthy maar wel super lekker! Ik ben van mening dat je ook af en toe eens lekker mag cheaten en niet altijd heel gezond hoeft te doen. Je maakt dit bananenbrood met Tony’s Chocolonely zo en kunt de plakken invriezen zodat je de rest van de week een heerlijk tussendoortje mee kunt kunt nemen!
NODIG:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram (spelt)meel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 reep Tony’s Chocolonely Puur Gember Citroen
HOE:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Klop de eieren in ongeveer 5 minuten luchtig.
- Prak de bananen met een vork en meng met de eieren
- Smelt de chocoladereep van Tony’s au bain marie
- Meng het meel, het bakpoeder en de gesmolten chocola door elkaar en voeg in delen bij het banaan-ei mengsel. Mix tot een glad mengsel.
- Vet een bakblik in met wat boter of olie of gebruik bakpapier voor in het bakblik.
- Bak het bananenbrood in ca. 50-60 minuten op 180 graden gaar.
- Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is je bananenbrood gaar!
Het hele bananenbrood bevat 2043 Kcal. Wij gaan er vanuit dat je 12 plakken uit het bananenbrood haalt. Één plak Tony’s bananenbrood bevat dus 170 Kcal.
Voedingswaarde per cake
- 41 gram eiwit
- 293 gram koolhydraten
- 113 gram vet
- 23 gram vezels
Enjoy!
Liefs Naomi
Weet je dat wij een hele pagina met Guilty Pleasures hebben?
Geef een reactie