Wij zijn écht dol op zoetigheid en vinden het daarom ook te leuk om gezonde zoete tussendoortjes te bedenken. We maken regelmatig bananenbroden (zelf vind ik het meer een ‘bananencake’) en kwamen erachter dat hier nog helemaal geen recept van online stond. Je kunt de cake zo gezond of ongezond maken als je wilt. Wij kozen er deze keer voor om het bananenbrood met peer te zoeten met ahornsiroop en voor de rest geen suiker aan toe te voegen. Toch is het resultaat overheerlijk, dit bananenbrood met peer móet je echt proberen!!
NODIG (voor 1 bananenbrood met peer):
- 3 (rijpe) bananen
- 75 gram havermeel (havermout gemalen tot meel)
- 75 gram speltmeel
- 3 eieren
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 rijpe peer
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel chiazaad (optioneel)
- 0,5 theelepel lijnzaad (optioneel)
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel koekkruiden
HOE:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bananen in een keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer of heel easy in een plastic zak.
- Verpulver de havermout tot havermeel in de keukenmachine
- Klop in een kom de eieren luchtig en meng dit met de bananenpuree, de speltmeel en de havermoutmeel.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder en het chiazaad en lijnzaad toe.
- Schil een peer en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de peer toe aan het mengsel.
- Voeg de kaneel en koekkruiden tot slot toe aan het mengsel en roer het mengsel goed door.
- Spray wat cooking spray in een bakvorm (of vet deze in met wat kokosolie) en giet het mengsel in de cakevorm.
- Bak je bananenbroodcake in 45-50 minuten af.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog, dan is je cake klaar!
Geniet ervan!
Tip: Snijd je bananenbrood met peer (wanneer het is afgekoeld) in plakken en bewaar deze in de vriezer. Zo kun je elke dag een plak meenemen naar school/werk en kun je de hele week nog genieten!!
Liefs, Naomi
Geef een reactie