Bami kun je natuurlijk uit een zakje maken, maar is het niet veel leuker om je eigen kruidenmengsel te maken. Je weet dan precies wat er in zit en daarbij is het ook een kleine moeite. Dit recept voor bamikruiden vond ik op de website Uit Pauline’s Keuken.
NODIG (2 personen):
- 1 eetlepel bami kruidenmix (1 theelepel kurkuma, 0,5 theelepel komijn of djinten, 1 theelepel laos en 1 theelepel korianderzaad)
- 150-200 gram mie
- Zak met bamigroenten / Oosterse wokmix (400 gram) (of wortel / prei / ui / taugé)
- 250 gram plantaardige kipstukjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- Peper / zout / olijfolie
- Eventueel augurken en/of sojasaus
HOE:
- Kook de mienestjes volgens de verpakking.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze kort in een hete (wok)pan met wat olie. Tip: Fruit eerst je ui en vervolgens pas de knoflook. Knoflook wordt bitter als het verbrand.
- Voeg de kipstukjes toe aan het ui-knoflookmengsel en bak bruin. Voeg vervolgens ook de bamigroenten of Oosterse wokmix en de bami kruidenmix toe.
- Bak ondertussen 2 roereieren in een andere koekenpan.
- Voeg de bami toe aan de wokpan met kipstukjes en groenten en wok kort mee.
- Serveer de bami met wat sojasaus, ei en augurken.
Eetsmakelijk!
Liefs, Robin
Geef een reactie