Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Bami

Bami

28 oktober 2017 by Robin en Naomi Reageer

BamiBami kun je natuurlijk uit een zakje maken, maar is het niet veel leuker om je eigen kruidenmengsel te maken. Je weet dan precies wat er in zit en daarbij is het ook een kleine moeite. Dit recept voor bamikruiden vond ik op de website Uit Pauline’s Keuken.

NODIG (2 personen):

  • 1 eetlepel bami kruidenmix (1 theelepel kurkuma, 0,5 theelepel komijn of djinten, 1 theelepel laos en 1 theelepel korianderzaad)
  • 150-200 gram mie
  • Zak met bamigroenten / Oosterse wokmix (400 gram) (of wortel / prei / ui / taugé)
  • 250 gram plantaardige kipstukjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • Peper / zout / olijfolie
  • Eventueel augurken en/of sojasaus

HOE:

  • Kook de mienestjes volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit ze kort in een hete (wok)pan met wat olie. Tip: Fruit eerst je ui en vervolgens pas de knoflook. Knoflook wordt bitter als het verbrand.
  • Voeg de kipstukjes toe aan het ui-knoflookmengsel en bak bruin. Voeg vervolgens ook de bamigroenten of Oosterse wokmix en de bami kruidenmix toe.
  • Bak ondertussen 2 roereieren in een andere koekenpan.
  • Voeg de bami toe aan de wokpan met kipstukjes en groenten en wok kort mee.
  • Serveer de bami met wat sojasaus, ei en augurken.

Eetsmakelijk!

Liefs, Robin

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega Tags: bami, bamigroenten, bamikruiden, diner, zelfgemaakte bamikruiden

« Muffins met gedroogd fruit
Vijgen met pistachenootjes en geitenkaas »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress