Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Appelcrumble

Appelcrumble

22 januari 2019 by Robin en Naomi Leave a Comment

appelcrumbleMij kun je echt wakker maken voor een ontbijtje. Favoriet zijn mijn havermoutontbijtjes uit de oven. Voor dit ontbijtje gebruik ik havervlokken, maar alleen als crumble. De basis van deze appelcrumble is heel easy: fruit met wat kaneel en rozijntjes. Dit ontbijtje maak je het beste in een ramekin, een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een gerecht kan worden bereid en geserveerd. De ramekins die wij gebruiken komen van Dille & Kamille (onze favoriete winkel!).

NODIG (voor 1 persoon):

  • 1 kleine appel
  • 25 gram havervlokken
  • 20 gram speltmeel
  • 2 eetlepel (kokos)boter
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Snijd de appels in stukje en meng de appels met de rozijntjes en het kaneel en verdeel het mengsel over een ramekin.
  • Smelt de (kokos) boter in een pannetje.
  • Meng vervolgens in een kom de havermout, speltmeel, (kokos)boter en honing door elkaar, totdat je een grof kruimelmengsel hebt.
  • Bedek het fruitmengsel met de havermoutkruimels en druk het geheel licht aan.
  • Zet de ramekin in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar totdat het fruit kookt.
  • Geniet van deze warme appelcrumble!
Liefs,

 

Naomi

Comments

comments

Filed Under: Ontbijt, Paasrecepten, Recepten Tagged With: appel, appelcrumble, crumble, gezond ontbijt, ontbijt

« Reisdagboek – Anne naar Vietnam
Deze plantaardige voedingsmiddelen mogen echt niet in jouw keukenkastje ontbreken! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress