
Op zoek naar inspiratie voor hapjes voor een vegan verjaardag? I got you. In deze blog deel ik hapjes die snel, makkelijk, smakelijk en helemaal vegan zijn! Ook zijn ze geïnspireerd door de verschillende keukens, bye bye standaard hapjes.
Inhoud
HEMA gebakje
Bij een verjaardag hoort natuurlijk een gebakje. Kom je in tijdsnood? Kijk dan eens bij HEMA. Hier vind je namelijk ook een vegan gebakjes mix met twee appel kruimel punten, twee chocopunten en twee sinaasappel cakejes. Welk HEMA gebakje kies jij? Om het helemaal af te maken heeft HEMA heeft ook taartdecoratie.
Vegan kip empanadas
Empanada, komt van het Spaanse & Portugese woord ‘empanar’ dat inpakken of inwikkelen betekent. Het zijn dus eigenlijk ingepakte of ingewikkelde deegwaren die vaak gebakken of gefrituurd worden. Oorspronkelijk komen empanadas uit Argentinië. Deze vegan kip empanadas zijn ideaal voor een vegan verjaardag.
Veganistische Indiase groenteflapjes
Deze veganistische Indiase groenteflapjes met garam masala zijn zo gemaakt en super lekker! Ik ben dol op de verwarmende kruiden en specerijen in het garam masala mengsel. Een typisch Indiaas specerijenmengsel wat letterlijk ‘heet mengsel’ betekent. Ik weet zeker dat je hiermee hoge ogen scoort op jouw vegan verjaardag!
Aubergine dip
Zelf dipjes maken is makkelijk en gezond. In deze aubergine dip gebruiken we zwarte knoflooktenen. Dit zorgt voor een unieke en zachte smaak en de teen heeft een zachte en smeuïge textuur. Daarnaast ga je er niet van uit je mond stinken (haha). Deze dit mag niet ontbreken op jouw vegan verjaardag.
Vegan pesto parmezaan kaasstengels
Nog zo’n simpele vegan borrelhap: deze vegan pesto parmezaan kaasstengels. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, dus het kan niet misgaan.
Vegan Vietnamese springrolls
In Vietnam kun je ze op iedere hoek van de straat krijgen: de springroll. Eigenlijk is het maken van vegan springrolls veel simpeler dan je denkt. Je legt wat groenten en eventueel wat vega kip of tempeh of tofu op het rijstvel en rolt hem op. Lekker met een zoete sojadip!
Bruschetta’s met tomaat en knoflook
Deze typisch Italiaanse bruschetta’s met tomaat en knoflook zijn echte gangmakers en mogen niet ontbreken op tafel. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Wat tomaat, basilicum knoflook én een goede olijfolie.
Dit zijn onze favoriete vegan borrelhapjes! Ben jij ook dol op borrelhapjes en heb jij een favoriet? Deel dan vooral je favo in de comments. Ik ben benieuwd.
Liefs, Robin
Geef een reactie