Inhoud
Bieten, you hate them or you love them. Ik ben in elk geval gek op de rode biet. De smaak van een biet is aards en lichtzoet. Het liefst verwerk ik een ongekookte rode biet in een juice met wortel, appel en gember, maar met deze veelzijdige knol kun je alle kanten op. Vind je het teveel werk om een rauwe rode biet klaar te maken, ga dan voor de (biologische) voorgekookte versie. In deze blog zet in onze vijf favoriete recepten met de rode biet op een rijtje!
Rode bieten
Rode bieten zijn een knol met een typische aardse smaak. Je kunt bieten zowel warm als koud eten. Tegenwoordig heb je naast rode bieten, ook witte of oranje/gele bieten. Ze hebben veel goede eigenschappen. Rode bieten zijn een goede bron van vitamine A en C, onmisbaar voor een sterk immuunsysteem en rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels. Daarnaast bevatten ze veel ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Tenslotte bevatten rode bieten ‘betacyanine’, een plantaardig pigment dat volgens sommige onderzoeken cellen beschermt tegen kankerverwekkende stoffen. Er wordt ook onderzocht in hoeverre het tumoren kan bestrijden. Kortom, vaker bietjes eten!
Rode bieten smoothie
Wij maken regelmatig smoothies met groene bladgroenten, maar heb jij wel eens een smoothie met rode bieten gedronken? Misschien denk je wel: Is dat wel lekker? Ja, zeker! Als je de rode biet goed mixt met andere vruchten is het een overheerlijke én ook nog eens supergezonde smoothie.
Bietenburger met feta en havermout
Lang leve bieten! Deze bietenburgers met feta en havermout kunnen makkelijk ‘echt’ vlees vervangen en ze zijn echt mega vullend. Daarnaast zijn ze ook nog eens een ware smaaksensatie. Wij zijn er in elk geval over uit: Wát een ontzettende smaaksensatie!
Rode bieten-frambozen smoothie
Frisse amuse van zalm en rode biet
Couscoussalade met bietjes en geitenkaas
Deze couscoussalade met bietjes en geitenkaas is een smakelijk lunchrecept die ook nog eens binnen 15 minuten op tafel staat. Je hebt er geen pan voor nodig en toch heb je het gevoel dat je een avondmaaltijd eet. Dit recept bestaat uit bietjes, couscous en geitenkaas. De bieten geven de couscous een mooie roze kleur. Heerlijk koud te eten ook en om de volgende dag mee te nemen naar je werk of naar school.
Wat is jouw favo bietenrecept?
Liefs, Robin
Geef een reactie