Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / 5x koken met rode bieten!

5x koken met rode bieten!

14 december 2018 by Robin en Naomi Reageer

Inhoud

  • 1
  • 2 Rode bieten
  • 3 Rode bieten smoothie
  • 4 Bietenburger met feta en havermout
  • 5 Rode bieten-frambozen smoothie
  • 6 Frisse amuse van zalm en rode biet
  • 7
  • 8 Couscoussalade met bietjes en geitenkaas
      • 8.0.1 Comments

Bieten, you hate them or you love them. Ik ben in elk geval gek op de rode biet. De smaak van een biet is aards en lichtzoet. Het liefst verwerk ik een ongekookte rode biet in een juice met wortel, appel en gember, maar met deze veelzijdige knol kun je alle kanten op. Vind je het teveel werk om een rauwe rode biet klaar te maken, ga dan voor de (biologische) voorgekookte versie. In deze blog zet in onze vijf favoriete recepten met de rode biet op een rijtje!

Rode bieten

Rode bieten zijn een knol met een typische aardse smaak. Je kunt bieten zowel warm als koud eten. Tegenwoordig heb je naast rode bieten, ook witte of oranje/gele bieten. Ze hebben veel goede eigenschappen. Rode bieten zijn een goede bron van vitamine A en C, onmisbaar voor een sterk immuunsysteem en rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels. Daarnaast bevatten ze veel ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Tenslotte bevatten rode bieten ‘betacyanine’, een plantaardig pigment dat volgens sommige onderzoeken cellen beschermt tegen kankerverwekkende stoffen. Er wordt ook onderzocht in hoeverre het tumoren kan bestrijden. Kortom, vaker bietjes eten!

Rode bieten smoothie

Wij maken regelmatig smoothies met groene bladgroenten, maar heb jij wel eens een smoothie met rode bieten gedronken? Misschien denk je wel: Is dat wel lekker? Ja, zeker! Als je de rode biet goed mixt met andere vruchten is het een overheerlijke én ook nog eens supergezonde smoothie.Rode bieten smoothie

Bietenburger met feta en havermout

Lang leve bieten! Deze bietenburgers met feta en havermout kunnen makkelijk ‘echt’ vlees vervangen en ze zijn echt mega vullend. Daarnaast  zijn ze ook nog eens een ware smaaksensatie. Wij zijn er in elk geval over uit: Wát een ontzettende smaaksensatie!

Bietenburger

Rode bieten-frambozen smoothie

In deze rode bieten-frambozen smoothie worden de bieten gecombineerd met eiwitten (griekse yoghurt) krijg je een minder snelle piek in je bloedsuikerspiegel. Een goed begin van de dag!

Frisse amuse van zalm en rode biet

Deze amuse van zalm en rode biet heeft een fruitige en frisse touch. Het geheim van het succes van rode bieten is de vreemde combinatie van zoet en aards als contrast met ingrediënten die vooral zout of zuur zijn. Daarom combineert de biet in deze amuse perfect met het zure van de citroen en het zoute van de gerookte zalm. Kortom, een frisse amuse waarbij de ingrediënten perfect op elkaar aansluiten en zorgen voor een ware smaaksensatie!

Amuse met zalm en rode biet

Couscoussalade met bietjes en geitenkaas

Deze couscoussalade met bietjes en geitenkaas is een smakelijk lunchrecept die ook nog eens binnen 15 minuten op tafel staat. Je hebt er geen pan voor nodig en toch heb je het gevoel dat je een avondmaaltijd eet. Dit recept bestaat uit bietjes, couscous en geitenkaas. De bieten geven de couscous een mooie roze kleur. Heerlijk koud te eten ook en om de volgende dag mee te nemen naar je werk of naar school.

Wat is jouw favo bietenrecept?

Liefs, Robin

Comments

comments

Categorie: INSPIRATIE: 5x, Recepten Tags: 5x bieten, biet, bieten, bietenrecept, bietjes, recept met biet, rode biet

« Tomaat-vijgensoep
E-nummers: veilig of onveilig? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress