Kijken jullie soms ook zo uit naar het toetje? Wij wel! Hier delen wij vijf vegan chocolade toetjes. Sommige zijn suikervrij en in andere wordt gemaakt van één of meerder suikervervangers. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan dadels, maar ook aan kokosbloesemsuiker. De recepten zijn niet ingewikkeld en je hoeft geen chef-kok te zijn om snel een lekker en gezond vegan chocolade toetje op tafel te toveren!
Inhoud
Vegan chocolade taart
Wij eten graag een stuk taart op zijn tijd. Deze vegan chocolade taart zonder noten is heel erg lekker en ook nog eens gezond. Daarnaast worden er ook geen geraffineerde suikers gebruikt. Kun je dus guiltfree van smullen dus!
Vegan peanutbutter chocolate mousse
Ik houd heel erg van chocolade, pindakaas en banaan en in dit toetje combineer ik mijn favoriete ingrediënten. Ben je een zoetekauw en houd je ook van cacao, pindakaas en banaan? Dan is deze Peanutbutter Chocolate Mousse perfect voor jou!
Vegan tiramisu
Tiramisu is een van mijn lievelingsdesserts. Tijdens mijn reisjes naar Italië heb ik hier altijd intens van genoten. Tijd voor een vegan tiramisu dus! Ideaal om na een diner te serveren met en lekker kopje koffie of thee.
Vegan chocolade mousse
In deze vegan chocolade mousse gebruiken we alleen natuurlijke zoetstoffen zoals banaan. In de choco mousse gebruiken we geen avocado maar een banaan voor een romige structuur. Garneer met nog wat rood fruit voor een extra feestelijk tintje!
Chocolate mousse cake
Dit vegan chocolade toetje komt uit het boek Toetjes – 70 vegan health-food taarten, snacks en chocola. Van deze toetjes kun je elk moment van de dag genieten en zijn de lievelingstoetjes van zegen health-food chefs. Als het aan hun ligt eten we veel meer toetjes, zodat het iedere dag feest is. Alle toetjes zijn gemaakt met het beste uit de natuur. De toetjes bevatten geen tarwe, gluten, lactose of geraffineerde suikers. Wij zijn helemaal fan en delen alvast 1 recept met je.
NODIG (voor 8 personen):
Bodem
- 300g gemengde noten
- 10 zachte medjouldadels zonder pit
- 4 el Daily love (of rauw cacaopoeder)
- 1 tl vanille-extract
- snuf roze Himalaya zout
- 1 el kokosolie
- 1-2 el water
Chocolademousse
- 300g rauwe cashewnoten (een paar uur geweekt in water)
- 1 blik á 400 ml volvette kokosmelk (in de koelkast bewaard)
- 60 g Daily love (of rauw cacaopoeder)
- 4 el ahornsiroop (of meer naar smaak)
- 2 tl vanille-extract
- snuf roze Himalaya zout
Topping
- vers rood fruit
- goji bessen
- cacao nibs
HOE:
- Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal tot een deeg. Voeg, als het deeg te droog is, 1-2 eetlepels water toe.
- Verdeel het deeg over de bodem van een springvorm van 20 cm, bekleed met bakpapier. Druk het deeg goed aan.
- Zet de bodem in de koelkast.
- Opem het blik kokosmelk. Schep de bovenste dikke (crème)laag in een kom (het water dat achterblijft in het blik kun je bewaren voor een smoothie).
- Voeg de overige ingrediënten voor de mousse toe en mix met de staafmixer (of in de blender) tot een gladde mousse.
- Haal de bodem uit de koelkast en giet de mousse over de bodem. Strijk glad met een spatel.
- Laat de taart 6 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met vers rood fruit, gojibessen en cacaonibs.
Nog meer vegan toetjes?
Wij hebben dit heerlijke vegan toetjes boek ontdekt. Met 70 vegan health-food taarten, snacks, chocola en andere lekkernijen. De lievelingstoetjes van 7 bekende health-food chefs, verzameld in één boek. Ook zijn de toetjes glutenvrij en lactose-vrij. Je kunt het boek nu kopen met 50% korting! 🙂
Dit waren onze vijf recepten voor vegan chocolade toetjes. We zijn benieuwd naar jouw favoriete vegan chocolade toetjes! Laat je het me weten in de comments?
Warme groet,
Robin
Geef een reactie