Ben jij op zoek naar typisch Spaanse gerechten zoals Paella of Flaó? Wij zetten onze onze favoriete Spaanse recepten op een rijtje. Ook leuk om tapas van te maken en zo van alles wat te proberen.
Inhoud
Paella
Bij de Spaanse keuken denk je natuurlijk als eerste aan paella. Het is een van de gerechten die ik op vakantie in Spanje altijd wel bestel, want er is namelijk vaak ook een veganistische optie. Het is een typisch rijstgerecht dat oorspronkelijk uit de regio van Valencia komt. Tegenwoordig verschilt het Spaanse gerecht per regio. Paella is gemaakt van rijst met wisselende groenten, vlees, zeevruchten of vis en kruiden. Er zijn veel verschillende manieren om paella te maken, dus er is altijd wel een recept dat past bij jouw smaak. Hier vind je lekkere paella recepten.
Vegan kip empanadas
Empanada, komt van het Spaanse & Portugese woord ’empanar’ dat inpakken of inwikkelen betekent. Het zijn dus eigenlijk ingepakte of ingewikkelde deegwaren die vaak gebakken of gefrituurd worden. Oorspronkelijk komen empanadas uit Argentinië. Deze vega kip empanadas zijn heerlijk als tussendoortje of voor bij de borrel. Je kunt er eindeloos mee variëren, maar wij maakten ze deze keer met vega kip.
Tortilla met geroosterde paprika en bladpeterselie
Deze Spaanse tortilla op basis van aardappel en ei is een aangename verassing. Het is een typisch Spaans gerecht en ook wel bekend als tortilla de patatas. Het is eigenlijk een dikke omelet van ei en aardappels die in veel barretjes in Spanje op het menu staat. Wij gebruiken manchego: een harde Spaanse schapenkaas van het La Mancha schaap. Het is gemaakt van rauwe melk die rijk van smaak is. Makkelijk te maken en zowel warm als koud is-ie heerlijk. Je kunt hem in grote punten snijden en eten als lunch bij een salade.
Hartige taart met geitenkaas, venkel en puntpaprika
Deze hartige taart met geitenkaas, venkel en puntpaprika is echt super makkelijk om te maken. Deze hartige taart heeft een Spaans twistje met geitenkaas, venkel en puntprika. Wat ook super fijn is, is dat je hartige taart ook de volgende dag als lunch kunt eten.
Flaó Ibiziaanse cheesecake
Op zoek naar een typisch Spaans toetje? Flaó betekent taart gevuld met kwark of kaas en is een bekend recept uit Ibiza. In de originele cheesecake wordt queso fresco gebruikt. Dit is een kaas van schapen- en/of geitenmelk. In de bodem zit anijs en door de kaas zit verse munt. Dit maakt de taart net even verrassender en spannender dan een normale cheesecake! Serveer Flaó koud.
Dit zijn onze favoriete Spaanse gerechten! Ben jij ook dol op de Spaanse keuken en heb jij een favoriet? Deel dan vooral je favo Spaanse gerechten in de comments. Ik ben benieuwd.
Liefs, Robin
Heidi zegt
Ziet er allemaal super heerlijk uit.
Vooral de FLAÓ IBIZIAANSE CHEESECAKE ben ik benieuwd naar.