De hoofdstad van de provincie Overijssel. Zo’n prachtige Hanzestad in het oosten van het land mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Ik vind Zwolle de grote broer van Deventer. Erg leuk dus! Smalle straatjes, oude gebouwen en een beetje eigenzinnig. Zwolle is goed te bereiken met de trein en de auto. Het is hier ook prachtig om te fietsen of te varen. Daarnaast zijn er genoeg leuke plekjes om te dineren in Zwolle. Al honger gekregen?
Stadsstrand Zwolle
Sinds 5 mei 2018 is dit unieke plekje in Zwolle geopend. Aan het einde van de Grote Markt vind je aan het water het Stadsstrand. En ja het is echt een strand met wit zand, stand stoeltjes en heerlijke lounge banken. Mocht het weer het niet toelaten, dan is er ook mogelijkheid om binnen te zitten. Een perfect plek voor een borrel met vrienden of na een lange shopsessie in de stad kun je hier neerploffen om een hapje te eten. De keuken en bar zijn gebouwd in containers. Dit geeft een stoere uitstraling. Er staan echt heerlijke zomerse gerechten op de kaart en die worden klaar gemaakt op een green egg. Vega, vis en vlees niks te gek. Een lekker broodplankje met dipjes vooraf. Als hoofdgerecht gaat de één voor de heerlijke Baba Ganoush dit een aubergine met brie, yoghurt en knoflook. En de ander kiest voor Surf, een garnalenspiesje gelakt in knoflookolie. Daarbij nemen wij ook lekkere gekruide frietjes. Ultiem vakantie gevoel deze plek! Je waant je zo aan zee ergens in het buitenland.
Stadscafé Blij
Midden op de Grote Markt vind je Stadscafe Blij. De perfecte locatie in Zwolle kun je wel zeggen. Dichtbij de winkelstraat en met een prima terras waar je neer kunt ploffen voor drankje of iets lekkers van de kaart. Als je binnenstapt wordt je verwelkomt door de moderne uitstraling met de uitsprekende kleur oranje. Erg gaaf! Wij nemen plaats in de serre. Hier kijk je naar buiten over de Grote Markt. Bij Stadscafé Blij is er nagedacht over gasten die het lastig een keus van de kaart weet te maken. Er staat namelijk een proeverij op de kaart. Dit houdt in dat je chef een combinatie van diverse voorgerechten en hoofdgerechten maakt. En als afsluiter een smakelijk dessert. Er wordt netjes rekening gehouden met eventuele allergieën. Het wordt geserveerd op borden die midden op de tafel worden geplaatst, zodat je samen kunt delen en proeven. De borden zijn prachtig op gemaakt en het smaakt erg goed. Bij de hoofdgerechten krijg je het gevoel als je bij je oma thuis aan het eten bent. Vertrouwde smaken in een modern jasje.
Liefs,
Anne
Ik ben Anne Kosters en studeer facility management in Deventer. In deze leuke stad woon ik op kamers. In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken en ben het liefst onder de pannen met vrienden en familie. Ik vind het leuk om mensen te inspireren en verhalen te delen. Iets wat ik leuk vind is om uitgedaagd te worden en oplossing gericht te denken. Als gastblogger is mij gevraagd om recepten en reisverslagen met jullie te delen.
Geef een reactie