Gevestigd in de rumoerige winkelstraat Cronjé ligt Sugar and Spice Bites. Cronjé is ook geopend in de avonduren en je vind hier verschillende restaurantjes. Bij Sugar and Spice Bites nemen ze je mee op avontuur door India.
Inhoud
Sugar and Spice Bites
Bij Sugar and Spice Bites kun je alle smaken van India ervaren. Hier serveren ze specialiteiten uit alle streken van India waarbij specerijen en kruiden de gerechten veel smaak geven. Niet te pittig, maar juist met verschillende smaaknuances. Ze maken hier alles zelf en gebruiken daarbij hun eigen specerijenmengsels. Op het menu vind je niet de standaard curry’s en Tikka Masala en het is dan ook geen typisch Indiaas restaurant. Het is modern en Internationaal ingericht met een rustige uitstraling. De muren zijn sober en hebben geen drukke schilderijen, maar de lambrisering heeft juist een design gehouden wat alleen opvalt als je op de bank zit.
Wist je dat in veel Indiase restaurants de gerechten die worden geserveerd niet typisch Indiaas zijn, maar veel meer gericht op Europese standaarden? Bij Sugar and Spice Bites vind je juist gerechten die ze in India eten. Naast de Indiase tapas serveren ze ook verschillende diner gerechten.
Een klein beetje India op je bord
Wij namen plaats in het tentje en al snel werden wij meegenomen op avontuur door India. De eigenaren Umang en zijn vrouw Jalpa zijn ontzettend lief en vertellen uitgebreid over India en de Indiase gerechten die zij serveren. In de keuken houden ze rekening met Aryuveda en in de zes smaken zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang zijn de bouwstenen van ieder gerecht. Een ander leuk feitje is dat 60% van de Indiase bevolking vegetarisch eet en je vind hier ook de kaart dan ook veel vegetarische en veganistisch gerechten.
Wij begonnen de proeverij met Papadum uit Noord-India en uit Zuid-India. Deze papadums hebben beide verschillende ingrediënten: één van rijst en één van rijst en linzen en komijn. Zo leuk om te proeven dat de smaken zo verschillen per regio. De papadums worden geserveerd met een munt chutney.
De tweede gang bestond uit streetfood uit Mumbai. Mandy had Pani Puri; deegbakjes met daarin aardappel met specerijen die je in één hap opeet. Daarnaast een shot water met een specerijencombinatie. Ik kreeg de veganistische Mumbai special Bhel. Een licht en gezond lichtpittig gerecht met gepofte rijst en verschillende groenten zoals tomaat, aardappel en mais.
De derde gang waren kleine pannenkoekjes uit Zuid-India. Deze worden gegeten als ontbijt, lunch of brunch gevuld met groenten groenten, yoghurt of met soep. Deze glutenvrije pannenkoekjes werden geserveerd met 2 verschillende chutneys: uien uttapam en uien uttapam gemengd met sojayoghurt. Lekker!
De vierde gang was weer een typisch Streetfood gerecht. Wij kregen de basis van aloo tikkie chaat. Normaliter toppen ze dit af met veel groenten, maar wij kregen aardappel met uien met een zoet zure saus met specerijen. Grappig feitje 90% van Indiërs ziet dit het liefst als diner, omdat het licht verteerbaar is.
De laatste gang was een kikkererwten curry masala met gele rijst met komijn uit Noord India. Deze curry is echt een aanrader. Smaakvol en vol met eiwitten. Daarnaast heeft komijn een verkoelende werking voor je maag. Logisch met de vaak scherpe smaken van de Indiase keuken!
Als dessert genoot Mandy van Kulvi. Ijs gemaakt van melk met kardemom en saffraan. Verfrissend en een unieke smaak.
Ontdek de rijke smaken van de Indiase keuken
Geniet van diverse authentieke gerechtjes zoals pani purishots, aloo tikki chaat en ontdek de rijke smaken van de Indiase keuken. Hier beleef je een totale ervaring dankzij het enthousiasme en de gastvrijheid van Umang en zijn vrouw Jalpa waarbij de passie die zij hebben is te proeven in de gerechten. Bij Sugar and Spice Bites kun je vanaf 17:30 uur voor diner terecht en daarnaast kun je ook afhalen. Tevens zijn zij geopend voor groepen tijdens lunchtijd.
Meer in restaurants in Haarlem? Al eerder aten wij bij BistroBar Indonesia, Restaurant Noor en Restaurant Aangenaam.
Liefs, Robin
Geef een reactie