Afgelopen week hebben wij genoten van de Indonesische keuken bij Bistrobar Indonesia. Kwaliteit kun je hier zeker verwachten want het restaurant heeft twee geweldige culinair adviseurs: Ron Blaauw & Chef Agus Hermawan. Je waant je echt even in Azië wanneer je hier dineert tussen de bamboe & planten!
Jungle vibes
In het voormalige pand van The Gin Sum Club, een imposant bankgebouw in hartje Haarlem, zit nu Bistrobar Indonesia. Eigenaar Thierry Smagge heeft hierbij de handen ineens geslagen met Ron Blaauw en Chef Agus Hermawan. Chef Agus is geboren op Java en leerde het authentieke Indonesisch koken van zijn moeder. Wanneer je binnenstapt in het imposante gebouw, waan je je gelijk in de jungle. Veel planten, schermen van bamboe, zitjes van rotan, je krijgt echt even het gevoel alsof je in Azië bent. Zelfs tussen de hoge tafels waar je aan dineert zit je verscholen tussen het groen.
Indo Street Food
Bistrobar Indonesia serveert naast Indonesische klassiekers (zoals een rijsttafel) ook verschillende ‘Indo Street Food’ gerechten geserveerd in een modern Indonesisch jasje.
Wij begonnen met twee Streetfood snacks, de ‘Tahu Mendoan’, gebakken tempeh in tempura en pittige ketjapsaus en de krokant gebakken Indonesische wonton met varkensgehakt en pittige gembersaus, ofwel ‘Pangsit Goreng’. Verfijnd en goed op smaak (lees: lekker pittig!)
Na de Streetfood snacks was het tijd voor een mega uitgebreide rijsttafel. En uitgebreid was hij zeker! Van de typisch Indonesische vleesgerechten Babi Ketjap (varkensvlees in ketjap, steranijs en ketoembar) en Saté Ayam (kippendij met pindasaus) tot aan heerlijke vega gerechtjes, zoals Sambal Goreng Telor (Ei met kruidige kokossaus) of Tahoe Ketoprak (Taugé en tahoe in ketjapsaus). Mijn all time favourite is toch echt de Gado Gado (groenten met pindasaus), verslavend lekker. Iets minder mijn ding was de Sajoer Lodeh (groenten in kokosbouillon met petehbonen), maar dat komt wellicht omdat kokos niet mijn favourite is. De Pisang Goreng (gebakken banaan) mocht natuurlijk ook niet op de rijsttafel ontbreken. Verrassend lekker daarnaast was de Ikan Ketjap (gebakken vis met gekruide ketjapsaus). Kortom, genoeg lekkers op deze rijsttafel! Alle smaken komen goed tot hun recht en je kunt echt proeven dat hier met zorg en aandacht over is nagedacht.
Ook de toetjes bij Bistrobar Indonesia zijn heerlijk. Wij kozen voor de ‘Es Durian Istimewa’ (bombe met doerianmousse, passievrucht en ananassorbet) en voor een paar bolletjes mango-ijs. De Doerianmousse stonk gelukkig niet maar smaakte goddelijk in combinatie met de frisse sorbet. Echt een aanrader. Concluderend kunnen we stellen dat we een heerlijk avondje hebben gehad bij Indonesia. Vriendelijke bediening, jungle vibes & heerlijk Indonesisch eten!
Geef een reactie