Een diner bij het Hilton in Rotterdam; de droom van elke foodie, blogger, interieur lover of reiziger. Ik ben alle vier dus de uitnodiging voor het vierjaarlijkse diner bij Hilton was voor mij een waar genoegen. Mijn allereerste blogger event. Ik neem jullie graag mee en vertel waarom dit event echt perféct was.
Inhoud
Gebruik van lokale producten
Zowel het eten als drinken was lokaal. Zo kregen we lokaal gebrouwen bier (blijkbaar een paar straten bij mijn huis vandaan) en kreeft uit de Oosterschelde. Waarom? Om lokaal ondernemerschap te stimuleren en te laten zien dat Rotterdam heel veel moois te bieden heeft op culinair gebied.
Host had haar onderzoek gedaan
Eerlijk gezegd voelde ik me enigszins misplaatst in het Hilton toen ik binnenkwam. Ik hou van hostels, de Action en van die kleine cafés waar alles mis gaat, maar waar je ook niet veel meer kunt verwachten voor die prijs. Gelukkig voelde ik me snel comfortabel door de lieve host. Ze kwam glimlachend naar me toe en wist mijn naam. Dat vond ik best knap, omdat er een stuk of 40 mensen waren en mijn naam niet al te makkelijk is om te onthouden. Ze kwam ook niet gehaast of gestrest over en nam echt de tijd om met mij te praten. Super lief.
(Interieur) details
Bij het ontvangst vertelde die lieve host al over de themakleuren. Zo was dat dit jaar oranje. Dit was dan ook onze dresscode; ik had koraalrode lippenstift op. Was genoeg. Het oranje accent kwam overal terug. Niet alleen in onze gerechten of borden, maar ook de schilderijen en het glas. Er was zo goed op de details gelet dat ik zeker wist dat ik in goede handen was.
Twee famous bloggers
Oh my god, ik zag Esmee Trouw en Michelle van Woensel. Ik wist dat ze allebei in Rotterdam woonden en van lekker eten hielden, maar niet dat ze op hetzelfde event zouden zijn als ik. Ik durfde niet met ze te praten, want ik wilde niet overkomen als een fangirl. Toch heel cool dat ze er waren.
Geweldige service
Ik vertelde al dat er onwijs goed op de details was gelet. Dit was bij de service al helemaal het geval. We kregen slabbetjes om met een kreeftje erop (ondanks dat ik geen kreeft eet) en de bediening vroeg elke keer net op tijd of we nog iets wilden drinken. Zeg maar dat het niet irritant is omdat ze het te vaak vragen, maar ook dat je niks te kort komt. Gewoon perfect. Je kon duidelijk zien dat ze het echt belangrijk vonden dat wij het naar ons zin hadden. Dat hadden we.
Hilton geschikt voor elk dieet
Het menu was eigenlijk absoluut niet vegan; schaal- en schelpdieren en merengue. Ik kreeg dus een apart menu. Toch heb ik zeker niet het idee gehad dat ik iets tekortkwam. Mijn huisgenootje is chef en eet vegetarisch. Ook hij kreeg heerlijke gerechten. Als zelfs een chef ervan kan genieten, weet je dat het goed zit.
Originele goodiebag
Eigenlijk was het einde van de avond alweer veel te snel in zicht. Voordat ik het wist, was onze muntthee op en was het tijd om te gaan. Niet zonder lege handen. We kregen een superleuke doorzichtige goodiebag met vakjes voor visitekaartjes en een polaroid-foto. Ook zaten er weer lokale producten in.
Kortom, mijn eerste bloggersevent was zeer geslaagd! Ik zal zeker eens teruggaan naar het Hilton, aangezien ik nu heb gezien dat ik er gewoon welkom ben en me er niet awkward hoef te voelen. Hopelijk krijg ik dan weer zulk heerlijk vegan eten.
Liefs,
Ninarosa
Hi! Mijn naam is Ninarosa (dat is één naam, ja) en ik heb intense liefde voor de zon, mooie reizen, lekker (vegan) eten, hotspots ontdekken, wijn, vrienden en natuurlijk mijn kat Valentino. En laat ik nu net het geluk hebben dat ik over al die onderwerpen mag schrijven voor Eat Live Travel! Momenteel woon ik in Zaandam en vanaf september woon ik in Rotterdam voor mijn master in Media & Business. Maar eigenlijk ben ik zo vaak als het kan in het buitenland! 😉
Leuk dat je er was!