Dan sta je om 3 uur ’s nachts op een festival en heb je opeens trek in… healthy, vegan shoarma gemaakt van knolselderij, ontwikkeld door een topchef! Ja, echt. Karma Shoarma kan zelfs de meest karnivore karnivoor overtuigen. Wij gingen in gesprek met dit toffe bedrijf om erachter te komen hoe ze zijn begonnen, wat hen drijft en wat hen onderscheidt van de rest.
Inhoud
Shoarma die goed is voor je karma
Twee jaar geleden kreeg kok Pascal Labrie de opdracht van Lowlands om een duurzame nachtsnack te ontwikkelen. Hij ging aan de slag met lokale, Nederlandse producten om een lekkere snack te maken die de gemiddelde vleeseter ook zou overtuigen. Zo werd Karma Shoarma geboren: eerlijke, duurzame en lekkere shoarma gemaakt van knolselderij van Hollandse bodem. Het werd direct een succes en een uitnodiging voor Into the Great Wide Open volgde al gauw. Een groot compliment was het feit dat vleeseters regelmatig een dag later terug kwamen, omdat ze zo’n fan waren van de shoarma.
De trend van veganisme zal je niet ontgaan zijn. Waar restaurants tot een paar jaar terug alleen nog maar salade en friet als vegan opties hadden, heeft de gemiddelde snackbar nu ook gewoon een vegan burger of bamischijf. Veganisme is een stuk toegankelijker geworden en daar speelt Karma Shoarma op in. Ze vieren de groei in het aantal flexitariërs, die veel bewuster eten door vlees en andere dierlijke producten zo nu en dan te laten staan.
Making sustainability cool again
‘Duurzaam zijn’ als onderscheidend vermogen werkt tegenwoordig niet meer. Het is meer een must om mee te gaan met de snelle ontwikkelingen, vooral in de voedselindustrie. Karma Shoarma wil echt iets goed doen voor de wereld, zonder het van de daken te schreeuwen. Duurzaamheid moet volgens hen vanzelfsprekend zijn. Hun bijdrage aan een betere wereld is dus dat ze veganisme en duurzaamheid laagdrempelig en toegankelijk maken, om zo geen doelgroepen uit te sluiten en iedereen uit te nodigen om op een makkelijke manier lekker en healthy te eten.
Wat Karma Shoarma speciaal maakt
De ambitieuze founders van Karma Shoarma vonden dat de tijd rijp was on innovatief te zijn binnen het schap van de vleesvervangers. Nu was een van onze vragen aan hen natuurlijk: hoe onderscheiden jullie je dan? Wat maakt jullie uniek? Daar hadden ze drie antwoorden op:
- Hoog proteïneniveau. Karma Shoarma gebruikt tarwe eiwitten, wat ontzettend proteïnerijk is. Dit maakt dat deze shoarma zelfs verkocht wordt in sportscholen!
- Geeft reuring. Eén van hun doelen is om gezelligheid aan het schap te geven en je continu te verrassen. Met hun vrolijke rood-roze kleurenpallet en gewaagde branding is dit product niet te missen.
- Lokale productie. De knolselderij is van Nederlandse bodem en verder wordt ook puur met lokale producten gewerkt.
Ook aan je karma werken?
Karma Shoarma proeven? Je kunt ‘eetbare karma’ naar je koelkast laten sturen door het te bestellen in de webshop. Wij gingen zelf voor de karma festival box, waar we met z’n viertjes van konden eten. Ook wordt Karma Shoarma op zo’n 40 plekken in Nederland verkocht, vooral in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Haarlem. In ons geliefde Zaandam scoor je je broodje bij Cartel op de Dam, waarover we al eerder aan blog schreven. Zodra alle festivals weer oppakken, kan je je broodje Karma Shoarma daar ook scoren. Genoeg opties!
Hi! Mijn naam is Ninarosa (dat is één naam, ja) en ik heb intense liefde voor de zon, mooie reizen, lekker (vegan) eten, hotspots ontdekken, wijn, vrienden en natuurlijk mijn kat Valentino. En laat ik nu net het geluk hebben dat ik over al die onderwerpen mag schrijven voor Eat Live Travel! Momenteel woon ik in Zaandam en ben ik afgestudeerd aan de HvA en Erasmus universiteit op het gebied van media. Maar eigenlijk ben ik zo vaak als het kan in het buitenland! 😉
Geef een reactie