Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Food&More / Karma Shoarma: de lekkerste manier om aan je karma te werken

Karma Shoarma: de lekkerste manier om aan je karma te werken

21 augustus 2020 by NinaRosa Reageer

Dan sta je om 3 uur ’s nachts op een festival en heb je opeens trek in… healthy, vegan shoarma gemaakt van knolselderij, ontwikkeld door een topchef! Ja, echt. Karma Shoarma kan zelfs de meest karnivore karnivoor overtuigen. Wij gingen in gesprek met dit toffe bedrijf om erachter te komen hoe ze zijn begonnen, wat hen drijft en wat hen onderscheidt van de rest.

Inhoud

  • 1 Shoarma die goed is voor je karma
  • 2 Making sustainability cool again
  • 3 Wat Karma Shoarma speciaal maakt
  • 4 Ook aan je karma werken?
    • 4.1 Comments

Shoarma die goed is voor je karma

Twee jaar geleden kreeg kok Pascal Labrie de opdracht van Lowlands om een duurzame nachtsnack te ontwikkelen. Hij ging aan de slag met lokale, Nederlandse producten om een lekkere snack te maken die de gemiddelde vleeseter ook zou overtuigen. Zo werd Karma Shoarma geboren: eerlijke, duurzame en lekkere shoarma gemaakt van knolselderij van Hollandse bodem. Het werd direct een succes en een uitnodiging voor Into the Great Wide Open volgde al gauw. Een groot compliment was het feit dat vleeseters regelmatig een dag later terug kwamen, omdat ze zo’n fan waren van de shoarma.

De trend van veganisme zal je niet ontgaan zijn. Waar restaurants tot een paar jaar terug alleen nog maar salade en friet als vegan opties hadden, heeft de gemiddelde snackbar nu ook gewoon een vegan burger of bamischijf. Veganisme is een stuk toegankelijker geworden en daar speelt Karma Shoarma op in. Ze vieren de groei in het aantal flexitariërs, die veel bewuster eten door vlees en andere dierlijke producten zo nu en dan te laten staan.

Making sustainability cool again

‘Duurzaam zijn’ als onderscheidend vermogen werkt tegenwoordig niet meer. Het is meer een must om mee te gaan met de snelle ontwikkelingen, vooral in de voedselindustrie. Karma Shoarma wil echt iets goed doen voor de wereld, zonder het van de daken te schreeuwen. Duurzaamheid moet volgens hen vanzelfsprekend zijn. Hun bijdrage aan een betere wereld is dus dat ze veganisme en duurzaamheid laagdrempelig en toegankelijk maken, om zo geen doelgroepen uit te sluiten en iedereen uit te nodigen om op een makkelijke manier lekker en healthy te eten.

Wij hadden het karma party pakket! We voegden zelf paprika toe, maar verse ijsbergsla of andere groenten zouden er ook superlekker bij zijn.

Wat Karma Shoarma speciaal maakt

De ambitieuze founders van Karma Shoarma vonden dat de tijd rijp was on innovatief te zijn binnen het schap van de vleesvervangers. Nu was een van onze vragen aan hen natuurlijk: hoe onderscheiden jullie je dan? Wat maakt jullie uniek? Daar hadden ze drie antwoorden op:

  1. Hoog proteïneniveau. Karma Shoarma gebruikt tarwe eiwitten, wat ontzettend proteïnerijk is. Dit maakt dat deze shoarma zelfs verkocht wordt in sportscholen!
  2. Geeft reuring. Eén van hun doelen is om gezelligheid aan het schap te geven en je continu te verrassen. Met hun vrolijke rood-roze kleurenpallet en gewaagde branding is dit product niet te missen.
  3. Lokale productie. De knolselderij is van Nederlandse bodem en verder wordt ook puur met lokale producten gewerkt.

Ook aan je karma werken?

Karma Shoarma proeven? Je kunt ‘eetbare karma’ naar je koelkast laten sturen door het te bestellen in de webshop. Wij gingen zelf voor de karma festival box, waar we met z’n viertjes van konden eten. Ook wordt Karma Shoarma op zo’n 40 plekken in Nederland verkocht, vooral in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Haarlem. In ons geliefde Zaandam scoor je je broodje bij Cartel op de Dam, waarover we al eerder aan blog schreven. Zodra alle festivals weer oppakken, kan je je broodje Karma Shoarma daar ook scoren. Genoeg opties!

NinarosaHi! Mijn naam is Ninarosa (dat is één naam, ja) en ik heb intense liefde voor de zon, mooie reizen, lekker (vegan) eten, hotspots ontdekken, wijn, vrienden en natuurlijk mijn kat Valentino. En laat ik nu net het geluk hebben dat ik over al die onderwerpen mag schrijven voor Eat Live Travel! Momenteel woon ik in Zaandam en ben ik afgestudeerd aan de HvA en Erasmus universiteit op het gebied van media. Maar eigenlijk ben ik zo vaak als het kan in het buitenland! 😉

Comments

comments

Categorie: Duurzaamheid, Food&More, Life

« Ontbijtsmoothie met havermout en bramen
Review – 3-daagse detox van Superfoodguru »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress