Yes, eindelijk komt Naturli naar Nederland! Dit Deense bedrijf maakt sustainable vegan producten en wij werden uitgenodigd voor de launch. Eerder deze week (8 januari) waren hun vegan gehakt en burgers voor het eerst te koop bij de Albert Heijn. In Australië, Engeland en nog 8 andere landen is Naturli al super populair en wij waren in Amsterdam om uit te vinden waarom.
We werden hartelijk verwelkomd door Henrik Lunch, de directeur. De Deense ambassadeur van Nederland was er ook bij, net als heel wat influencers en foodies. Tijdens de presentatie werd er wat meer verteld over Naturli. Zo wil dit bedrijf binnen drie jaar een marktaandeel van 10% veroveren op de markt voor gehakt. Heel ambitieus, maar ze hebben er veel vertrouwen in. Veganistisch eten wordt namelijk steeds populairder en dat zag ook Albert Heijn. Een aantal redenen zijn milieu, gezondheid maar ook de verbeterde kwaliteit van het aanbod. En Naturli groeit hard: in de afgelopen 10 maanden lanceerden zij 10 nieuwe vegan producten in 10 landen. Henrik vertelde dat vegans in Engeland echt “inslaan” en de schappen helemaal leegkopen om er zeker van te zijn dat zij genoeg vegan boter hebben. Bizar!
Tijd om te proeven. We begonnen met de vegan burger. Die werd geserveerd met vegan kaas en wat groenten. Wij vonden hem heel lekker, goed crunchy maar nog wel zacht van structuur. De burger dankt zijn vleeskleur aan rode biet, perfecte structuur aan sojabonen en het sappige aan kokosvet. De lekkere smaak komt door amandelen, tomaat en champignons. Heel bijzonder. Wij zijn fan.
Dan nu het paradepaardje van Naturli: het gehakt. Naturli heeft de prijs van dit gehakt expres precies hetzelfde gedaan als dat van rundergehakt. Zo hoeft plantaardig eten helemaal niet duur te zijn. Anyways, wij kregen dit gehakt geserveerd in een geroosterde aardappel en met een Mexicaans tintje. Wederom een succes. Je kunt dit gehakt ook gebruiken in bolognesesaus, chili sin carne, gehaktballen, lasagne en alle andere gerechten die normaal gesproken gehakt bevatten.
Samengevat: wij vonden de launch een groot succes en hebben onze eerste eigen Naturli producten al ingeslagen. En mogen we een geheimpje verklappen? Er komen nog veel meer Naturli producten aan! Wij proefden ook de vegan boter op basis van sheabutter, kokosboter en amandelboter. Heerlijk voor op een toastje en ik gebruikte hem om mijn brownie wat meer smooth te maken. Mijn favorietje: de margarine. Lijkt heel erg op de boter, maar dan is hij beter smeerbaar en komt in een kuipje. Tot slot proefden we wat spannende drankjes, waarover ik nog niks mag zeggen (behalve dan dat het mega lekker was). Deze producten komen binnenkort ook naar Nederland dus stay tuned!
Wil jij de Naturli producten proeven? Ren dan naar de (grote) Albert Heijn en sla in. Heb je Naturli al gespot? Dan zijn we heeeeel benieuwd wat je ervan vindt & horen we graag je receptjes. Liefs,
Ninarosa
Hi! Mijn naam is Ninarosa (dat is één naam, ja) en ik heb intense liefde voor de zon, mooie reizen, lekker (vegan) eten, hotspots ontdekken, wijn, vrienden en natuurlijk mijn kat Valentino. En laat ik nu net het geluk hebben dat ik over al die onderwerpen mag schrijven voor Eat Live Travel! Momenteel woon ik in Zaandam studeer ik de master in Media & Business in Rotterdam. Maar eigenlijk ben ik zo vaak als het kan in het buitenland!
Geef een reactie