Aangezien ik echt gek ben op risotto verzin ik steeds nieuwe recepten zoals deze risotto met zalm, rucola en champignons. Risotto is makkelijk, lekker en je kunt er gewoon alle kanten mee op. Risotto is een rijstgerecht afkomstig uit Noord-Italie. Nadat de rijst droog in wat olijfolie wordt gebakken, wordt het scheut voor scheut in bouillon gekookt.
Edelgistvlokken
In plaats van Parmezaanse kaas maken we gebruik van edelgistvlokken. Edelgist is een gedroogde gist met een niet erg uitgesproken, nootachtige smaak. Het is rijk aan vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur en aan plantaardige eiwitten. Wanneer je vegetarisch of veganistisch bent, kun je de zalm achterwege laten. Vanwege de champignons en de edelgistvlokken krijg je al voldoende plantaardige eiwitten binnen. Je kunt natuurlijk zelf altijd Parmezaanse kaas gebruiken.
Ben je net zo gek op risotto als wij? Al eerder maakten wij deze risotto met bieten en deze risotto met rode kool en courgette.
NODIG (1 persoon):
- 75 gram risottorijst
- 250 ml groentebouillon
- 1 ui
- 100 gram gerookte zalm
- 250 gram champignons
- 2 handjes rucola
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- olijfolie / peper / zout
HOE:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snipper de ui en bak tot deze zacht is.
- Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig is. Blus af met een scheut wijn of groentebouillon. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe. Vergeet niet te blijven roeren.
- Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn gekleurd
- Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Bak deze kort mee met de champignons.
- Voeg de edelgistvlokken bij de risotto wanneer deze gaar is. Roer goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst 2 handjes rucola toe en meng goed door elkaar.
- Verdeel de risotto op een bord en voeg hier het champignon-zalm mengels bij.
Geef een reactie